Ekološko Udruženje Ribolovaca (EUR) „Jezero“ iz Bačke Topole je zvanično registrovano 31.07.2013.

Osnovni cilj je postizanje unapređenja sportskog ribolova, razvoj ekologije, zaštita i unapređenje životne sredine, posebno ribolovnih voda i ribljeg fonda.

Ciljevi Udruženja su:

  1. Organizovano zadovoljavanje zajedničkih potreba članova za održivim korišćenjem voda za sportski ribolov i za zaštitom životne sredine.
  2. Razvijanje i negovanje sportskog duha i društvenog zajedništva kod svojih članova, razvijanje disciplinovanog ponašanja i ekološke svesti.
  3. Omasovljavanje i razvoj sportskog ribolova kao korisnog i pogodnog vida sporta, odnosno rekreacije. Organizacija skupova i takmičenja sportskih ribolovaca uz mogućnost osnivanja sekcije ili kluba u okviru Udruženja.
  4. Promocija i razvoj i drugih sportova na vodi i u prirodi (osim sportskog ribolova) koji ne narušavaju prirodnu sredinu. Organizacija seminara, kampova, obuka i izleta vezanih za navedene sportove, uz mogućnost osnivanja sekcije ili kluba za sportove na vodi i u prirodi u okviru Udruženja.
  5. Čuvanje, racionalno korišćenje i unapređenje životne sredine i zaštitu biljnih i životinjskih vrsta, posebno ribolovnih voda i ribljeg fonda.
  6. Saradnja sa državnim organima, ustanovama, organizacijama i udruženjima koja imaju srodne nadležnosti, delatnosti i ciljeve u cilju jačanja društvene svesti o značaju sportskog ribolova i zaštite životne sredine.

 

Trenutno imamo više započetih aktivnosti na očuvanju i spašavanju Bačkotopolskog jezera.

Ukoliko želiš da pomogneš naše aktivnosti ili da učestvuješ u njima – učlani se i ti!

Godišnja članarina je 500 dinara.

Svi ljubitelji prirode, ekolozi, ribolovci i ostali koji žele dobro životnoj sredini su dobrodošli u Udruženje!

Srdačan pozdrav,

Upravni Odbor Ekološkog Udruženja Ribolovaca „Jezero“