header_1
Vesti

12.03.2017.
Godišnja Skupština EUR Jezero

Bačka Topola, 9. mart 2014.

U nedelju, 09.03.2014. u Bačkoj Topoli je održana godišnja Skupština Ekološkog Udruženja Ribolovaca "Jezero". Skupštini je prisustvovalo više od stotinu građana, ribolovaca i ljubitelja prirode iz bačkotopolske, subotičke i maloiđoške opštine.

Nakon podnošenja izveštaja o radu za 2013. godinu, rukovodstvo je uputilo poziv ribolovcima iz Malog Iđoša i Subotice, gde se osnivaju ogranci Udruženja, da se mogu učlaniti i tako se uključiti u rad Udruženja, a takođe i kupiti godišnje ribolovačke dozvole.

94_2.jpg

Očekivano, najveći deo zasedanja posvećen je temi koja najviše zanima članove, ali i javnost: rešavanje statusa Bačkotopolskog jezera, što je problem koji duže od dve decenije izaziva opravdani revolt ribolovaca i ljubitelja prirode. Konstatovano je da je prošle jeseni, organizovanom akcijom ribolovaca, prvi put zaustavljen, dugogodišnji i, po svemu sudeći, nelegalan izlov ribe iz ovog jezera. Mediji su intenzivno izveštavali o ovom problemu i skrenuta je pažnja javnosti, ali i pojedinih institucija. Građani Bačke Topole u velikom broju su podržali zahtev za zakonitim definisanjem statusa Bačkotopolskog jezera, a peticiju za to je potpisalo, u roku od samo nekoliko dana, oko 1.150 građana.

94_3.jpg

Građani Bačke Topole su posebno ogorčeni nezainteresovanošću lokalne samouprave da se bavi ovim pitanjem. Ni nakon više puta upućenih zvaničnih poziva od strane Udruženja, osim deklarativnog „Zaključka“ Skupštine opštine, nikakav konkretan korak zvaničnici lokalne samouprave nisu preduzeli.

 

 

 

 

 

 

  
 
Kako ste saznali za ovaj sajt?
preko Facebook-a
od prijatelja ili kolega
sa ribolovaèkih foruma
iz medija
drugim putem

 


 
 
Savez sportskih ribolovaca Srbije
Stop ribokraði
Republièki Hidrometeorolo¹ki Zavod Srbije
Ribolov
Pergetõmánia
Blinker
Praktièni ribolov